Stamppot met winter-postelein, mosterd, munt en paddestoelen
De paddestoelen worden rauw in de stamppot verwerkt. Mosterd en munt geven het gerecht een eigen fris karakter. De stamppot kan goed geserveerd worden met lamsvlees.
Ingrediënten
- 400 gr kruimige aardapelen, geschild
- 200 gr knolselderij, in blokjes
- 200 gr winterpostelein
- 200 gr pieds de mouton of shiitakes, met een mes klein gehakt
- 4 takjes munt, gehakt
- 4 eetlepels mosterd, bijvoorbeeld Antonia's shiitake-mosterd
- 70 gr boter
- zout en peper
- Walnoten
Werkwijze
- Zet de aardappelen op met de knolselderij en zout.
- Wanneer de aardappelen gaar zijn, afgieten
- Grof stampen met de boter (als “mashed potatoes”), de grofgehakte postelein en de mosterd.
- Paddestoelen en munt toevoegen en doorroeren (als bij stampot rauwe andijvie).
Eventeel serveren met, liefst natte, walnoten