Puree van rode aardappel met gerookte paling en ingelegde wortel (voorgerecht).
De azijn wordt ingekookt, waardoor de scherpte eraf gaat en de smaak geconcentreerder wordt. De aardappel brengt het zoetzuur en rookte paling bij elkaar. Sesamzaad accentueert het rookaroma.
Ingrediënten
- 2 rode aardappelen
- 1 gerookte paling, gefileerd
- 2 kleine worteltjes, in plakjes van 1 mm dik
- 1 dl appelazijn
- 1 dl appelcider
- 1 eetl suiker
- 1 theelepel zout
- geraspte verse mierikswortel
- 50 gr boter
- ½ theel sesamzaad, geroosterd
Werkwijze
- Kook azijn, cider, suiker en zout voor de helft in.
- Laat afkoelen en leg hierin de plakjes wortel.
- Laat een half uur staan.
- Kook de aardappelen gaar en maak een puree met de boter
Maak een rozetje van de warme puree. Leg hierop de paling en garneer met de plakjes wortel Rasp gember of mierikswortel over het gerecht en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes