Bospeen met sinaasappel en basilicum
Worteltjes kunnen worden versierd met sinaasappel. Het beste kun je ze roosteren – knapperig – om de frisheid te bewaren, En bospeen gebruiken – die is van zichzelf iets zoeter.
Ingrediënten
- 1 bospeen
- 3 perssinaasappels, gehalveerd
- 1 citroen, gehalveerd
- ½ dl olijfolie
- snufje komijn (naar keuze)
- zout en peper
- 1 eetl japanse sojasaus (naar keuze)
- knoflook en ui, grof gesneden
- (paarse) basilicum
avocado
rucola of andere kruidige blaadjes
Werkwijze
- Verwarm de oven op 200 Celcius
- Schil de worteltjes en snijd grotere exemplaren in de lengte doormidden.
- Vermeng in een ovenschaaal de worteltjes met olie, knoflook, ui, komijn, sojasaus, zout en peper
- Schik hierop de gehalveerde sinaasappels en citroenen.
- Rooster gedurende 15 minuten in de oven of tot de gewenste gaarheid is bereikt.
- Laat afkoelen en pers wat van de sinaasappels en citroen over de worteltjes
Serveer met reepjes (paarse) basilicum, avocado en een kruidige salade