Asperges en de lente in je bol
De eerste asperges vond je dit jaar vanaf half maart in de winkel. Toch waren we de afgelopen streekmarkt in Delden een week te vroeg om ze al op de markt te vinden. Nu dan in mei, net als vorig jaar, met twee recepten.
Asperges met peer en zuring (erop klikken)
Asperges met puree van groenten
Asperges met peer en zuring van Alain Passard
Ingrediënten
- 8 mooie witte asperges
- 2 rijpe handperen in parten gesneden
- bosje (klaver)zuring
- boter
- citroen
Werkwijze
- Zet de asperges op met koud water en een klontje boter (net onderzetten). Zet het vuur uit zodra ze aan de kook zijn en laat ze met deksel in het hete vocht afkoelen.
- Warm de asperges weer op met wat boter
- Bak de peer in de boter zachtjes bruin
- Blus de pan af met citroensap
- Schik de asperges op de borden en leg de gebakken partjes peer erbij.
- Overgiet met de nog bruisende citroenjus
- Strooi er de (klaver)zuring overheen.
Asperges met groenten van Michel Bras
Ingrediënten
- 8 mooie witte of groene asperges
- pompoen
- peterseliewortel
- verse knoflook
- peterselie
- citroengras
- gemberwortel
- groentenbouillon
- boter
Werkwijze
- Zet de asperges op met koud water en een klontje boter (net onderzetten). Zet het vuur uit zodra ze aan de kook zijn en laat ze met deksel in het hete vocht afkoelen.
- Kook pompoen in wat groentenboullon. Pureer met een staafmixer.
- Kook peterseliewortel in wat groentenbouillon. Voeg aan het einde wat peterseliegroen toe en pureer met een staafmixer.
- Kook knoflook met wat groentenbouillon en pureer met een staafmixer
- Maak een kruidenboter met citroengras en gemberwortel
- Maak de asperges warm in de kruidenboter
Serveer de asperges met een eetlepel van elk van de groentenpuree's