Salade van waterkers, mango en gedroogde ham van de Feijterhof.
De combinatie hartig – zoet laat de kruidige tonen van de salade goed uitkomen. Daarbij wordt de peperige waterkers door de zoete mango mooi uitgelicht.
Ingrediënten
- 4 bosjes waterkers
- 2 mango's
- 200 gram gedroogde ham, eventueel licht gerookt
Voor de dressing:
- 4 eetlepels smaakvolle azijn
- 12 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel chili-olie
- 1 eetlepel honing
- snufje kerriepoeder
De wijn
Wijn bij salades kan lastig zijn. Zeker met een zure dressing. Een salade met meer ingrediënten geeft meer kansen. De wijn moet liefst voldoende zuren hebben (frisse wijn). Daarnaast zal in dit geval het zoete en kruidige karakter van de salade ook in de wijn moeten uitkomen.
Hier:Een witte Rueda (Salamanca, naast Portugal)
Of een Roussanne – Viognier, Cotes de Brian (Languedoc, NO van Narbonne)