Bietjes in rode wijn
In ons land zijn we niet gewend rode bieten vooraf te schillen. Toch kunnen eventuele smaakmakers dan beter doordringen. Bovendien zijn ze dan minder gronderig. Ook beter wanneer je de bieten wil conserveren.
Hier een ouderwetse combinatie, een recept voor bietjes in rode wijn met kruidnagel. Lekker bij stoofvlees of bij kaas.
Ingrediënten
- 1 kg rode bieten, geschild
- 4 dl rode wijn
- 4 dl (frambozen)azijn
- 100 gr suiker
- 12 gr zout
- 7 kruidnagelen
Werkwijze
- Houd 3 dl azijn achter en snijd de bieten als ze groot zijn in repen.
- Kook de bieten met de overige ingrediënten gedurende 20 minuten of tot de bieten met een vork zijn in te prikken.
- Wanneer u wilt conserveren voegt u de achtergehouden azijn toe en vult u schone gesteriliseerde potten met de bieten en het (hete) kookvocht.
- Kook de potten nog ongeveer 30 minuten in een wekketel.