Pasta met gerookte zalm, rode bieten en ricotta

Ingrediënten

  • 500 gr rode bieten (formaat van een ei)
  • grof zeezout (ongeveer een kilo)
  • mierikswortel, sinaasappel, tijm
  • 250 gr pasta (bijvoorbeeld vlinders of penne)
  • 200 gr gerookte vis
  • 125 gr ricotta
  • Citroenrasp
  • gehakte groene kruiden (wat er is)
  • zout en gemalen pepermengsel
  • (eventueel) geraspte oude kaas
  • (eventueel) zure room
  • klont roomboter

Werkwijze

Vooraf de bieten roosteren in grof zeezout:

  • Was de bieten.
  • U kunt het zout eventueel kruiden met sinaasappelschil,
  • mierikswortel, venkelzaad en/of groene kruiden als tijm of verveine.
  • Bedek de bieten in een ovenschaal volledig met (gekruid)
  • grof zeezout. Zet de schaal in een verwarmde oven (175 C)
  • gedurende 1 ½ uur (of tot u gemakkelijk in de bieten kunt prikken met een prikker).
  • Schil de bieten en snijdt ze in halve maantjes
  • Hang de ricotta in een doek om te drogen (zoals hangop)
  • Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water en spoel even onder de koude kraan.
  • Verwarm de groene kruiden en de bieten zachtjes in de boter
  • Voeg de pasta erbij en roer goed om.
  • Voeg de stukjes gerookte vis, de ricotta en de overige ingrediënten toe.

Serveer direct

Workshop

Af en toe proef je in de wirwar van goedkope overproductie ineens iets lekkers, dat je smaakpapillen verrast. Geen mondvol umami (in feite gewoon smaakversterker), maar fijn van smaak, met nuances en diepte. Soms merk je ineens dat twee ingrediënten bijzonder goed bij elkaar passen, bijvoorbeeld wanneer de smaak van de aardbei overloopt in de smaak van een friszoete tomaat. Of wat denk je van rozenwater in gemarineerde zalm.

Het klinkt bijna tè gewoon: proeven is de basis van eten. Wat we ons vaak niet realiseren is dat ingrediënten van zichzelf niet lekker en niet vies smaken. Dat is het oordeel wat je geeft en bovendien afhankelijk van hoe je je voelt, de tijd van de dag, .....  Proeven doe je om een smaak te leren kennen, en om te zoeken naar mogelijkheden om ingrediënten te gebruiken.

Uitgaande van verse groenten, vruchten, vlees en vis, gebruik ik (basis)technieken als stoven, roosteren, maar ook destilleren of sap maken met de sapcentrifuge, om de smaak van ons voedsel te laten uitkomen. Zo kun je uiteenlopende verrassende gerechten op tafel verwachten.  Gerechten om een kookboek te maken.

Ook zin in een workshop? Vraag naar de mogelijkheden

 

contact

Scroll naar boven

Eetrijk, koken op locatie
Lucas Goldsteen
Mekkelenbergweg 50, 7615 PP Harbrinkhoek

t: 06 166 48 080

e:

Bank (tnv LHB Goldsteen) NL02INGB0688918913
Kvk: 08179164 / BTW: NL001322856B52

logo-site

Even voorstellen

 

Copyright © 2015-2018
Algemene voorwaarden | Links | Sitemap | Beheer

 

Catering in Twente en omstreken ››

  • Workshop Denekamp
  • Verzorgd diner in Almelo
  • Moleculair koken Harbrinkhoek
  • Catering in Albergen
  • Diner in Delden
  • Catering aan huis Fleringen
  • IJs maken Harbrinkhoek
  • Feestelijk diner in Enschede
  • Lunch in Albergen
  • Barbecue in Delden
  • Paella Springendal
  • Groep ontvangen in Harbrinkhoek
  • Natuurwandeling/diner in Vasse
  • Eenvoudig diner in Agelo
  • Verjaardag in Hengelo
  • Diner vakantiehuis Markelo
  • Lezing in Weerselo
  • Experimenteren met groenten, Harbrinkhoek
  • Workshop moestuin Twickel
  • Natuurhus Almelo
  • Workshop Orvelte
  • Diner insecten Harbrinkhoek
  • Diner bij boekpresentatie in Albergen
  • Verjaardag in Delden
  • Uitgebreid diner Hengelo
  • Groep vakantiehuis Springendal
  • Vejaardag Lonneker
  • Bedrijfsfeest Almelo
  • Open dag Ruinerwold
  • Fermentatie, Harbrinkhoek
  • Diner aan huis Gorssel
  • Oogstdag in Vasse
  • Kleine gerechtjes in Enschede