Pasta met gerookte zalm, rode bieten en ricotta
Ingrediënten
- 500 gr rode bieten (formaat van een ei)
- grof zeezout (ongeveer een kilo)
- mierikswortel, sinaasappel, tijm
- 250 gr pasta (bijvoorbeeld vlinders of penne)
- 200 gr gerookte vis
- 125 gr ricotta
- Citroenrasp
- gehakte groene kruiden (wat er is)
- zout en gemalen pepermengsel
- (eventueel) geraspte oude kaas
- (eventueel) zure room
- klont roomboter
Werkwijze
Vooraf de bieten roosteren in grof zeezout:
- Was de bieten.
- U kunt het zout eventueel kruiden met sinaasappelschil,
- mierikswortel, venkelzaad en/of groene kruiden als tijm of verveine.
- Bedek de bieten in een ovenschaal volledig met (gekruid)
- grof zeezout. Zet de schaal in een verwarmde oven (175 C)
- gedurende 1 ½ uur (of tot u gemakkelijk in de bieten kunt prikken met een prikker).
- Schil de bieten en snijdt ze in halve maantjes
- Hang de ricotta in een doek om te drogen (zoals hangop)
- Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water en spoel even onder de koude kraan.
- Verwarm de groene kruiden en de bieten zachtjes in de boter
- Voeg de pasta erbij en roer goed om.
- Voeg de stukjes gerookte vis, de ricotta en de overige ingrediënten toe.
Serveer direct