Salade van paddenstoelen, walnoten, spinazie en mosterd (Joyce Goldstein)

In de "bijbel van de smaakcombinaties" (Culinary Artistry van Andrew Dornenburg en Karen Page) staan voor veel voedingsmiddelen bijpassende andere ingrediënten, waarmee deze in klassieke combinaties worden aangetroffen. Zo staat bij walnoot:
caramel; cèpes; kaas (Roquefort, Stilton); vis; paddenstoelen; varken; port; rozijnen; salade; sherry; courgette.
Dit is een handig hulpmiddel bij het zoeken naar combinaties. Je kunt daarbij de gekozen combinatie ook weer als ingang gebruiken voor een verdere zoektocht.
Joyce Goldstein maakt bijvoorbeeld een salade van spinazie, walnoten en paddenstoelen met een dille-mosterdvinaigrette. Daarvoor heeft ze drie "klassiekers" gebruikt:

  •     In  de Mediterrane keuken worden walnoten, hazelnoten of amandelen en paddenstoelen vaak samen gebruikt.
  •     In een bekende Griekse salade worden walnoten gecombineerd met spinazie en mosterd.
  •      Mosterd en dille vormen een geweldige combinatie.

Deze salade smaakt heerlijk met Griekse kaas-flapjes in filodeeg.

Salade:

Ingrediënten

  • 1 ½ cup dun gesneden paddenstoelen
  • 1 cup grof gehakte walnoten
  • 6 cups gewassen droge kleine spinazieblaadjes

Vinaigrette

  • 1 theelepel droge mosterd
  • 2 eetlepels rode wijn azijn
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 3 eetlepels citroensap
  • ¾ cup olijfolie
  • zout en peper

Werkwijze

  • Maak de vinaigrette door eerst een puree te maken van de droge mosterd en de azijn en de overige ingrediënten toe te voegen . Schudden (of kloppen met een garde)
  • Marineer de paddenstoelen in ¼ van de vinaigrette gedurende 10 minuten
  • Marineer de walnoten in ¼ van de vinaigrette gedurende 10 minuten
  • Meng vlak voor het serveren de rest van de vinaigrette voorzichtig met de spinazie.
  • Voeg paddenstoelen en walnoten losjes erbij.
Scroll naar boven

Eetrijk, restaurant en koken op locatie
Lucas Goldsteen
Mekkelenbergweg 50, 7615 PP Harbrinkhoek

Restaurant locatie
Eetrijk in 't Vossenveen
Postweg 3, 7665 SW Albergen 

t: 06 166 48 080
e:

Bank (tnv LHB Goldsteen) NL02INGB0688918913
Kvk: 08179164 / BTW: NL089044289

logo-site

Even voorstellen

 

Copyright © 2015-2018
Algemene voorwaarden | Links | Sitemap | Beheer

 

Catering in Twente en omstreken ››

  • Workshop Denekamp
  • Verzorgd diner in Almelo
  • Moleculair koken Harbrinkhoek
  • Catering in Albergen
  • Diner in Delden
  • Catering aan huis Fleringen
  • IJs maken Harbrinkhoek
  • Feestelijk diner in Enschede
  • Lunch in Albergen
  • Barbecue in Delden
  • Paella Springendal
  • Groep ontvangen in Harbrinkhoek
  • Natuurwandeling/diner in Vasse
  • Eenvoudig diner in Agelo
  • Verjaardag in Hengelo
  • Diner vakantiehuis Markelo
  • Lezing in Weerselo
  • Experimenteren met groenten, Harbrinkhoek
  • Workshop moestuin Twickel
  • Natuurhus Almelo
  • Workshop Orvelte
  • Diner insecten Harbrinkhoek
  • Diner bij boekpresentatie in Albergen
  • Verjaardag in Delden
  • Uitgebreid diner Hengelo
  • Groep vakantiehuis Springendal
  • Vejaardag Lonneker
  • Bedrijfsfeest Almelo
  • Open dag Ruinerwold
  • Fermentatie, Harbrinkhoek
  • Diner aan huis Gorssel
  • Oogstdag in Vasse
  • Kleine gerechtjes in Enschede