Workshop
Af en toe loop je in de wirwar van goedkope overproductie ineens aan tegen een product, dat je smaakpapillen verrast. Geen mondvol umami (in feite gewoon smaakversterker), maar fijn van smaak, met nuances en diepte. Soms merk je ineens dat twee ingrediënten bijzonder goed bij elkaar passen, bijvoorbeeld alsof de smaak van de aardbei overloopt in de smaak van een friszoete tomaat.
Het klinkt bijna te gewoon. Proeven is de basis van eten. Een ingrediënt smaakt van zichzelf niet lekker en niet vies. Dat is het oordeel wat je geeft. Proeven doe je om een smaak te leren kennen, en om te zoeken naar mogelijkheden om ingrediënten te gebruiken.
Uitgaan van verse groenten, vruchten, vlees en vis en gebruik maken van (basis)technieken als stoven, roosteren, maar ook destilleren of de sap uit de sapcentrifuge, die de smaak laten uitkomen. Maken van gerechten om deze producten te presenteren. Gerechten voor een kookboek maken.
Ook zin in een workshop? Vraag naar de mogelijkheden