februari _ Weer eens stamppot.
Omdat het een lekker oer-hollands gerecht is. Deze keer met een verwijzing naar een boekje van een Belgische sterrenkok, die heel inspirerend een aantal stoempjes op een rijtje zet. Zo goed dat je het boek zeker gaat kopen.
Een stoempje is altijd lekker, zomer en winter, als lunch voorgerecht of hoofdgerecht. Met een lekker glaasje.
Albert Verdeyen: "In principe kan zowat alles bij een stamppot geserveerd worden: zowel wijn als bier. Zo gaat 'stoemp met konijn' perfect samen met een koud geserveerd biertje, of 'stoemp met bospaddenstoelen en ganzenlever' met een lekkere bordeaux. Of waarom zelfs geen lekker glas champagne bij een 'stoemp met kaviaar en sint-jakobsvruchten?"
Wij maken voor de markt een stoempje met spinazie, mosterd, munt en (rauwe) paddestoelen. Bestrooid met walnoten en geserveerd met een heerlijke lamsschouder van Bauke Bossink.
Met wijn of bier.