Koken uit de natuur - mei 2015
Verslag
Deze dag hebben we eerst een wandeling gemaakt door het Springendal met Roel Korbee en daarbij
gekeken wat er aan planten staat om te koken, en om te “overleven”.
Daarna hebben we gezamenlijk op het Springendal een maaltijd bereid, gedeeltelijk met zelf vooral
gezochte kruiden, omdat in het natuurgebied niet alles te plukken is.
Tijdens de wandeling vonden we onder andere:
|
Zelf hadden we aan “wilds” meegenomen
|
Look zonder look Klaverzuring Beukenscheuten Sparrenscheuten Dennenscheuten Jeneverbessen Speenkruidwortel Pinksterbloemen Hondsdraf Brandnetel Paarbladig goudveil Nagelkruid Bittere veldkers Bijvoet Kleefkruid Drinkbaar beekwater Rivierkreeftjes |
Daslook Wilde Rucola Wilde venkel Badbarakruid Hondsdraf Zevenblad Bijvoet Duizendblad Melde Viooltjes Paardenbloemgelei Vlierbloesemsiroop Vlierbessenwijn Vlierbessenazijn Likeur met jeneverbes, bijvoet en komkommer Veldzuring Ridderzuring Pimpernel Komkommerkruid Japanse duizendknoop Kamille |
Het menu
- Geitenkaas, paardenbloemgelei, barbarakruid en/of kamille
- Soep van bloemkool, paddestoelen
- Wilde forel, venkel, pesto van wilde rucola
- Griet, waterkerssaus
- Wortel, sinaasappel, bijvoet en sparrescheuten
- Asperges, ei, mosterd, salade met melde, rucola, zuring, bijvoet, duizendblad, zuring ea
- Pesto van brandnetel, hondsdraf, hazelnoot, pistache en Parmezaanse kaas
- Rabarber, Japanse duizendknoop, peer, vlierbloesemijs